Świeżo palona kawa

( ilość produktów: 99 )

Świeżo palona kawa to najlepszy dodatek do spotkań biznesowych, uroczystości rodzinnych czy rozmów ze znajomymi. Jej zapach i aromat przywołują na myśl najlepsze chwile i pozwalają skoncentrować się lub odprężyć, w zależności od tego, jakie mamy przed sobą zadania. W Café Borówka oferujemy najwyższej jakości kawy wypalane w małych partiach i przekazywane Klientom nie później niż dwa tygodnie po zakończeniu procesu palenia. W tym czasie kawa jest szczelnie pakowana, by zatrzymać wszystkie jej walory, a następnie wysyłana do setek domów i firm w całej Polsce. Świeżo palonej kawy można również spróbować w naszej firmowej, wrocławskiej kawiarni.

Zawsze chętnie służymy radą i doświadczeniem w zakresie wyboru właściwego produktu – na podstawie oczekiwań dotyczących zawartości kofeiny, kwasowości, cielistości oraz pożądanego profilu smakowego jesteśmy w stanie zaproponować najlepsze ziarna. Porad udzielamy zarówno stacjonarnie, jak i telefonicznie lub poprzez kontakt online. Profesjonalnie konsultujemy także zakupy dokonywane przez firmy zainteresowane większą dostawą – z przyjemnością realizujemy takie zamówienia, ciesząc się, że nasza świeżo palona kawa umila pracę w biurach.

Dlaczego warto wybrać świeżo paloną kawę zamiast produktu – nawet klasy premium – powszechnie dostępnego w sklepach?

Cały sekret tkwi w aromacie. Ziarna po procesie palenia utrzymują swoje walory smakowe przez maksymalnie kilka tygodni (zwykle około czterech) i to tylko wówczas, gdy są przechowywane w hermetycznych pojemnikach. Natomiast po dodatkowym zmieleniu smak i aromat ulatują nawet po kilku dniach. Kawy, które możemy zakupić w dowolnym markecie przechodzą o wiele dłuższą drogę nim trafią do konsumenta, dlatego każdy, nawet najlepszy gatunek ziaren 100% Arabica, ostatecznie zostanie pozbawiony swoich zalet.

Nasza palarnia współpracuje ze sprawdzonymi dostawcami, a wysokiej jakości ziarna surowej kawy są wypalane przez prawdziwych koneserów i niemal od razu trafiają do docelowych odbiorców. Nie magazynujemy wypalonych mieszanek, co jest podstawową różnicą między małą palarnią a dużymi dystrybutorami.

Kawa z półek sklepowych musiała być o wiele dłużej transportowana i przechowywana, a produkcja odbywała się na masową skalę, podczas gdy w palarniach z tradycją, takich jak Café Borówka, kawę wypalamy zawsze z myślą o konkretnym Kliencie, poddając ją obróbce najczęściej dopiero po wpłynięciu zamówienia.

Zapewniamy, że każdy, kto chociaż raz spróbuje świeżo palonej kawy od razu się do niej przekona i doceni jej niezwykły bukiet aromatów oraz smaków.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel