Flat White – wyjątkowa biała kawa

2016-11-03
Flat White – wyjątkowa biała kawaAtłasowa, delikatna w smaku, ale mocna i jednocześnie bardzo mleczna ? te pozorne przeciwieństwa spotykają się w jednej kawie ? Flat White. Jakie jest jej pochodzenie? Jak przygotować idealną Flat White? I jak powinna smakować kawa, która ostatnio podbiła światowe kawiarnie?

Flat White to w skrócie podwójne espresso z gorącym, lekko napuszonym mlekiem. Od latte różni się ilością i mocą kawy (ważne, aby ta nie była gorzka), temperaturą oraz konsystencją mleka. Brak na niej mlecznej pianki. Jak sama nazwa wskazuje ? Flat White powinna być idealnie płaska
Pokaż więcej wpisów z Listopad 2016
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel