Mielone

( ilość produktów: 30 )

Dlaczego warto wybrać świeżo paloną kawę zamiast produktu powszechnie dostępnego w sklepach?

Cały sekret tkwi w aromacie. Ziarna po procesie palenia utrzymują swoje walory smakowe przez maksymalnie kilka tygodni (zwykle około czterech) i to tylko wówczas, gdy są przechowywane w hermetycznych pojemnikach. Natomiast po dodatkowym zmieleniu smak i aromat tracą swoją intensywność w znacznie szybszym tempie. Kawy, które możemy zakupić w dowolnym markecie przechodzą o wiele dłuższą drogę nim trafią do konsumenta, dlatego każdy, nawet najlepszy gatunek ziaren 100% Arabica, ostatecznie zostanie pozbawiony swoich zalet.

Nasza palarnia współpracuje ze sprawdzonymi dostawcami, a wysokiej jakości ziarna surowej kawy są wypalane przez prawdziwych koneserów i niemal od razu trafiają do docelowych odbiorców. Nie magazynujemy wypalonych mieszanek, co jest podstawową różnicą między małą palarnią a dużymi dystrybutorami.

Kawa z półek sklepowych musiała być o wiele dłużej transportowana i przechowywana, a produkcja odbywała się na masową skalę, podczas gdy w palarniach z tradycją, takich jak Café Borówka, kawę wypalamy zawsze z myślą o konkretnym Kliencie, poddając ją obróbce najczęściej dopiero po wpłynięciu zamówienia.

Zapewniamy, że każdy, kto chociaż raz spróbuje świeżo palonej kawy od razu się do niej przekona i doceni jej niezwykły bukiet aromatów oraz smaków.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel