Kawa organiczna – kawa z misją

2016-11-07
Kawa organiczna – kawa z misjąKawa, która świetnie smakuje i zachwyca bogactwem aromatu, a do tego uprawiana jest przez szczęśliwych ludzi w najdalszych zakątkach całego świata. Jak powstaje najlepsza kawa ekologiczna? Skąd bierze się jej niesamowity smak i aromat? I dlaczego tak ważne jest przestrzeganie reguł FairTrade?

Wyobraźcie sobie piękne słoneczne stoki na wysokości około 1500 m n.p.m. w Indiach lub w Etiopii, gdzie na małych rodzinnych plantacjach rosną lokalne odmiany kawowca. Uprawiane bez sztucznych nawozów, na czystej żyznej glebie, z największą dbałością o każdy owoc. Ziarna zbierane i myte rękami zadowolonych ludzi, suszone naturalnie na słońcu. I zamknięte w nich najlepsze, swoiste nuty smakowe i niesamowity aromat, który można uzyskać wyłącznie poprzez naturalną obróbkę ziaren. Teraz wystarczy tylko umiejętnie je wyprażyć i zmielić tuż przed parzeniem, by wydobyć z nich to całe bogactwo. Macie ochotę na tę świeżą, mocną i niesamowicie aromatyczną kawę? Mamy ją dla Was
Pokaż więcej wpisów z Listopad 2016
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel