Blog

Krótka historia Chemexa

Krótka historia ChemexaW czasach wysokiej klasy elektroniki, kiedy mamy wspaniałe ekspresy na kapsułki, ekspresy elektroniczne, gdy wystarczy jedno naciśnięcie przycisku by za chwilę dostać espresso, latte lub cappuccino powoli wracamy do klasyki parzenia kawy. Dzisiaj krótka historia Chemexa i sposobu parzenia w tym urządzeniu.
Przeczytaj więcej

Przepis na mokkę – aromatyczną kawę z czekoladą

Przepis na mokkę – aromatyczną kawę z czekoladąGęsta, gorąca i aromatyczna kawa z czekoladą – co może być lepszego na mroźne zimowe miesiące? Mokka to idealne połączenie mocnej kawy z niezwykłym aromatem gorącej czekolady. Jak przygotować mokkę, jakie dodatki zastosować? Podpowiadamy.
Przeczytaj więcej

Jak wykorzystać fusy z kawy?

Jak wykorzystać fusy z kawy?O kawie mówi i pisze się na tysiące sposobów. A co z pozostałością po naparze? Fusy z kawy zawierają wiele cennych substancji oraz przeciwutleniacze o dobroczynnym wpływie na organizm. Kreatywnie można wykorzystać nie tylko kawowe ziarna, ale także fusy. Do czego mogą się przydać?
Przeczytaj więcej

Krótki przewodnik po herbatach Albert Tea

Krótki przewodnik po herbatach Albert TeaChoć Cafe Borówka jest znana głównie z wysokiej jakości świeżo palonych kaw, to w naszej ofercie znajdziecie też wyśmienite aromatyczne herbaty. Albert Tea to wyselekcjonowane mieszanki herbaciane, uzupełnione o dodatki nadające im szczególnego charakteru.
Przeczytaj więcej
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel